Products Products Contact Contact
Terug naar Nieuws & Blog

blog onze heerlijk zoete puntpaprika's

De puntpaprika is niet meer weg te denken uit het AGF-schap in de supermarkten. Als we kijken naar de Nederlandse markt, dan zien we dat deze puntige paprikavriend steeds populairder wordt. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, groeide de totale omzet in Nederland met 17%. Dat is veel. Sinds 2017 is het aantal verkochte puntpaprika’s bij Levarht meer dan verdubbeld!

“De zoete puntpaprika is nu een volwassen product. De groei die zoetpuntpaprika ondergaat staat alleen en gaat niet ten koste van andere soorten paprika’s zoals de blokpaprika of de sweetbites.”

Waarom kiezen consumenten voor puntpaprika’s?

Gemak speelt een steeds grotere rol in het aankoopproces van groenten en fruit.* Een groot voordeel van de zoete puntpaprika is dat deze minder zaden en meer fruit heeft dan de traditionele paprika. De zaden zijn allemaal geconcentreerd in het bovenste gedeelte. Hierdoor is het schoonmaken van een zoete puntpaprika een zeer snel en eenvoudig proces. Ook de vorm van de puntpaprika draagt ​​bij aan het gebruiksgemak van het product en de uitstekende houdbaarheid en de rijke zoete smaak maken het product nog aantrekkelijker voor de consument.
Je kunt er alle kanten mee op; de veelzijdigheid speelt ook zeker een grote rol in de mate van populariteit.

Super vers product

Een bloem aan de plant groeit binnen 12-14 weken uit tot een zoete puntpaprika. Het grote voordeel van een volgroeide paprika: ze kunnen tot wel 16 dagen aan de plant blijven zitten, waardoor de teler op afroep kan oogsten en zorgt voor een supervers product in de winkels. De groei die wij hebben meegemaakt met zoete puntpaprika is voor een groot deel te danken aan de bewuste keuze om samen te werken met geselecteerde partners in Nederland en Spanje.

De seizoenswisseling zit eraan te komen. Dit betekent dat we weer over gaan op de Spaanse variant, net zo lekker en aromatisch! Onze partner Mabe in Spanje heeft ongeveer 25 hectare in productie, die loopt van september tot april. Per vierkante meter is de opbrengst zo’n 8 kilo product – best veel dus! In de regio Almeria in Spanje is het één van de hardst groeiende producten.

De toekomst van puntpaprika’s

We verwachten dat de groei van de zoete puntpaprika doorzet. Naast gemak zullen de kwaliteit en de smaak voor de consument steeds belangrijker worden. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk nog meer dozen vol met deze mooie paprikasoort in onze loods!