Products Products Contact Contact
Terug naar Nieuws & Blog

news Pomelo: een verzekerde positie op de europese markt

De pomelo verovert een plaats op de Europese markt. In de laatste 10 jaar heeft de verkoop van de pomelo een enorme sprong gemaakt. De markt groeide met 800%, aangevoerd door Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechiƫ en de Scandinavische landen.

Stevig als een rots
De structuur van de dikke schil zorgt ervoor dat de vrucht goed beschermd is als hij per ongeluk van de boom valt. De schil van de pomelo vangt de klap heel goed op, omdat hij gemaakt is van auxetisch materiaal. Deze unieke eigenschap zorgt ervoor dat het materiaal dikker wordt als de vrucht groter wordt. Onderzoekers hebben de structuren gekopieerd om een combinatie van schuim en textiel te maken. Het resultaat van dit project is een prototype van een veiligheidsuitrusting die 20% lichter, veel sterker en stabieler is dan de huidige gebruikte materialen.

Teelt
Wij zijn ervan overtuigd dat je een product alleen moet eten als de producten de beste kwaliteit hebben. Vanaf begin september hebben we een directe communicatielijn met onze partners om er zeker van te zijn dat de kwaliteit en de smaak aan onze wensen voldoet. Zodra onze partner vindt dat de Pomelo's de juiste smaak hebben, sturen zij kleine hoeveelheden naar ons, en wij testen ze hier zelf. Zodra de kwaliteit en de smaak aan onze verwachtingen voldoen, starten we de import op grotere schaal.

Wat mag u verwachten
De toekomst vraagt om een duurzamer product en samen met onze partners is dat een aandachtspunt. Samen hebben we het gebruik van plastic in de hele keten gecontroleerd en teruggedrongen. We zoeken naar de balans tussen zo min mogelijk plastic en de beste kwaliteit pomelo's in Europa.

Er is ook een toename van het aantal variƫteiten met de nadruk op de zoetere varianten. Dit heeft veel potentieel voor groei van de pomelo.