Products Products Contact Contact
Terug naar Nieuws & Blog

news Gewasopbrengst optimaliseren in Kenia

Voor het derde jaar op rij zullen groenteteler Brazander en Levarht afreizen naar Kenia. De eerste week van maart zullen Arjan Levarht (Levarht) en Paul Zantman (Brazander) afreizen en een aantal onderwijsprojecten bezoeken voor stichting 'the Childslife'. Tijdens deze reis zetten zij zich in om hun kennis over groente en fruit te delen. Door gebruik te maken van de gezamenlijke passie voor groenten en fruit zullen zij de opbrengst van de gewassen optimaliseren en de smaak en kwaliteit van de gewassen optimaliseren.

De lokale projectbegeleider Paul Sagut, zal Paul en Arjan begeleiden naar projecten in de Makueni regio en de Mukuru sloppenwijk in Nairobi. Childlife zet projecten op om leerlingen van verschillende basisscholen in Kenia te leren hoe ze zelf groente en fruit kunnen verbouwen. Samen willen we de mogelijkheden voor een zelfstandige toekomst vergroten. Naast het leren verbouwen van gewassen gaan Arjan en Paul er ook voor zorgen dat de kinderen uit de buurt in een nieuw jasje kunnen gaan werken.

Wilt u op de hoogte blijven van de Childslife projecten? Arjan en Paul zullen hun ervaringen delen op onze social media kanalen.